aletsch gletsjer
spacer
Vakantiehuis huren
Wintersport
Zomersport
Contact
Links
Home
spacer
spacer

Prachtig in zomer en herfst!

Vanaf mei tot oktober is het weer doorgaans aangenaam in Fieschertal en omgeving. Met name in het oostelijk deel van kanton Wallis regent het relatief weinig. Gemiddeld slechts 8 dagen per maand met meer dan 1 mm. Het klimaat lijkt daarom op dat van noord Italië. Door de hoogte koelt het 's nachts wel behoorlijk af. Indien u hoog de bergen in wil, dan is het beter de maanden mei en oktober te mijden. Vaak is het nog te koud en ligt er  sneeuw.

Iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen voorkeur, maar in de herfst, als de bladeren en lariksen verkleuren, is het wel bijzonder fraai in Wallis. In Amerika noemen ze dat Indian Summer. 

boeh!Wat is er te doen?

Teveel om op te noemen! Uiteraard wandelen en fietsen. Of bergbeklimmen en mountainbiken. Er zijn veel tochten mogelijk, van vlak tot zeer stijl, van een paar uur tot een enkele dagen, met of zonder begeleiding. Naar de Aletschgletjer lopen is eigenlijk wel een must. Fietsen/mountainbiken kan in de Goms. Langs de Rhône zijn de paden vrij vlak en gemakkelijk.  Voor het zware werk zijn er ook verschillende mogelijkheden, in de bergen rondom.

In de Goms bij Obergesteln ligt de 9 holes golfbaan Source du Rhône. Met 5 par-4 en 2 par-5 holes één van de langste banen van Zwitserland. Vooral hole 8 is spectaculair.

Het oude dorpje Ernen is zeer bekend vanwege de uitstekende klassieke concerten die er worden gehouden. Een aanrader voor de liefhebber!  

Er zijn enkele prachtige buitenzwembaden in de omgeving. Het mooiste is het Briggerbad, tussen Brig en Visp. Maar ook het bad in Reckingen (Goms) is mooi gelegen. Een Briggerbad andere mogelijkheid is in Naters. Alle zwembaden zijn zeer schoon en strak georganiseerd. Ook zijn er kleine bergmeertjes waar in gezwommen kan worden, maar die zijn meestal erg koud! Als u in een meer wilt zwemmen, raden we u aan een dagje naar het Lago di Mergozzo, Lago di Orta of Lago Maggiore te gaan. Het is minder ver rijden dan u denkt. Over de Simplonpas bent u er in ca. 2 uur. Wij gaan zelf graag naar het relatief onbekende Mergozzo, een schilderachtig oud dorpje aan het glasheldere gelijknamige meer.  

In Fiesch is een tennishal met 3 prachtige banen. Er zijn ook 2 uitstekende buitenbanen in Fiesch die u kunt huren.

Fieschertal is een bekend centrum voor paragliding. Er zijn 2 vliegscholen, waarvan één op 200 meter afstand van ons huis. Als u geen angst heeft, kunt u een passagiersvlucht mee maken. Je vliegt dan samen met een ervaren instructeur.

Wallis in de herfst

Golfbaan Source du Rhone in de Gomsspacer

 

 

 

paragliding in Fieschertal