aletsch gletsjer Zwitserland
spacer
Vakantiehuis huren
Wintersport
Zomersport
Contact
Links
Home
spacer
spacer

Wintersport, volop mogelijkheden!

Het Aletsch skigebied en de Goms, behoren tot de sneeuwzekere gebieden van Zwitserland. Met de luftseilbahn in Fiesch komt u op de Fiescheralp (2.200 meter). Het is het startpunt voor skiŽn en snowboarden. Het Aletsch skigebied heeft ruim 100 km. pistes. Het skigebied omvat naast de Fiescheralp, de Bettmeralp en de Riederalp. Wellicht wordt het skigebied nog aanzienlijk uitgebreid. Er is nl. een serieus plan om Riederalp met een kabelbaan te verbinden met Belalp, dat aan de andere zijde van de Aletsch gletsjer ligt.

bushalte vlakbij onze vakantiewoning U kunt uw auto parkeren op de grote parkeerplaats bij de lift. U kunt ook de gratis shuttlebus Fieschertal-Fiesch nemen. De bus stop bij ons op de hoek van de straat en brengt u in 5 minuten vlakbij de ingang van de Luftseilbahn. Het kost u dus niks en is wel zo comfortabel.

Het Goms langlaufgebied is een van de meest bekende in Zwitserland. Ondanks dat de Goms relatief laag ligt (1.100 en 1.400 meter), is er 's winters altijd voldoende sneeuw. Tussen Oberwald en Niederwald zijn maar liefst 100 km loipen uitgezet. U kunt bij de verschillende dorpjes waar u langs komt, de trein nemen om terug te komen, of een stuk van het traject over te slaan. U kunt een combinatiekaart kopen voor de trein en de loipen.

Er zijn ook kleinere skigebieden in de buurt van Fiesch. Zo zijn bijvoorbeeld Belalp of Bellwald aardige skigebieden. De omvang is echter kleiner en ze zijn door de ligging minder sneeuwzeker.

 

Bettmeralp Aletsch Zwitserland

snowboarden op de Fiescheralp spacer

dorpje langs de langlauf route in de Goms